23 Haziran 2011 Perşembe

Aşk derken?


5 yorum:

  1. Yahu bu adamların aşkına kalsa, herkes Amerikan Sapığı gibi birbirini doğrar.:)
    Kavgalı, itişli kakışlı, barikatlı- molotoflu, saldırgan, bitirgen, tüketenlisinden bugüne kadar bir fayda görmedim. Çok kafa göz yardım, çok kafam gözüm yarıldı.
    Miskin Aşk varsa buyursun gelsin. Yoksa, aradığınız kişiye ulaşılamıyor sinyali alır.:)

    YanıtlaSil
  2. soru da tam bu zaten. "aşk derken?". Yanılıp da iki kişilik etliye sütlüye dokunmayan mikronun da mikrosu öylesine hormonal bir "duygu" deyip geçilen bir şey. oysa ki o kadar "beden", o kadar politik, ve o kadar "sosyal" ki "aşk". babam derdi, "burjuvanın icadı, sadece onlara has" diye. devrimin aşkı, direnişin aşkı, doğunun aşkı, işçinin aşkı... aşk o kadar spatial ve o kadar zamansal ki, sadece "burjuva"icadı olabilmek için çok fazla dinamiğe sahip; öyle ki içinde barındırdığı potansiyel aslında tamamen "yıkıcı", tamamen "devirici". Masumiyetine övgü yağdırıp sanki "güç"ten muhaf içi boş bir duyguymuş haline getirilmesi "aşk"ın "gücü"nü hafife almaktan başka birşey değil. Doğrudur, aşk bir direniş bir mücadele formudur, Ankara'da bir meydan, Berlin'de bir squad, ama dialektiğin ötesinde. "bir zamanı var"a, bedensel disipline karşı bile bir mücadele. Aşkın kendisi isyan. Ve bütün bunlar edebi ya da romantik manada değil, tamamen politik ve tamamen sosyal.

    (Foucauldian side effect)

    YanıtlaSil
  3. Ne yalan söyleyeyim, alın benden de o kadar! "Diyalektiğini de al git" deme potansiyelim var eli kanlı bıçaklı gelene. Öte yandan, bu işin miskincesi de mümkün mü ondan pek emin değilim. Mümkünse de bana gelir mi ondan hiç emin değilim. Zamanında gelmedi, ondan bu halim. Bakalım artık zamanı geldi mi..

    YanıtlaSil
  4. Hay ağzını öpem Scarlet Runner. Bu kadar iyi ifade edememekle birlikte (belki Aşkın Diyalektiği'nde birazcık) ben de bunu söylemeye çalışıyorum yıllardır...ama şüpheye düşmeye başladım. Eskisi kadar "devrimci" hissetmiyorum kendimi.
    Bize satılmaya çalışanı burjuva icadı, o konuda katılıyorum babana. Her toplumsal bok gibi aşk da sosyal ve politik bir olgu, amenna. Güç ilişkilerinden azade değil vesaire. Ama...yani inanmıyorum ama bir "ama" var.

    YanıtlaSil