11 Temmuz 2011 Pazartesi

Güzel Şeyler Bunlar*

Yeteri kadar uzun zaman sonra ben, yeniden ayakta durabildiğimi hissediyorum. Salt elimde bir el olduğu için değil, hayır, birinin elini yeniden tutabildiğim için. Henüz ve hala biraz ürkeğim, hatta temkinli. Biraz böyle olması gerekiyor, biraz da zamanla geçecek bu. Biliyorum. Güven meselesine pek kafam basmazdı. Şimdi biraz anlayabiliyorum. Anladığımı da göstermek niyetindeyim. Öte yandan, büyük sözler yok. Ne olursa olsun dram da olmayacak. Yeteri kadar ağladım. Ama hiçbir zaman yetmez, öyle değil mi? Bırakalım bunu da zaman göstersin. Merak bile etmiyorum. Merak etmediğim yegane şey bu olmalı.

Arkama bile bakmadan kaçmak gelmiyor içimden. Hayır, kaçmak yok. Kovalamak ve oyun da yok. Yine de eğlenceli olacak, biliyorum. İnsanın içinden hayatını çekip alan o adamlara benzemiyor. Gülmek ve güldürmek ister gibi bir hali var. Sahne dışında onu neyin ağlatabileceğine dair en ufak bir fikrim yok. Her halükarda bu ben olmayacağım, hayır. Yeniden sevmek, sevebilmek kendimi güçlü hissettiriyor ve bu his kolay vazgeçilir gibi değil. Dedim ya, elini tuttuğum için değil tutabildiğim için güçlüyüm.

Yazdığımız bloglar sayesinde haberdar olduk birbirimizin varlığından, ilkin öyle tanıdık birbirimizi. Tanımak çok mu cüretkar bir kelime seçimi? Sanmıyorum. Birini, yazdıklarıyla tanımak anlamlı geliyor bana. Okuduklarıyla da. Ve yeniden birini tanımak istemek çok güzel.

Aklımız iki kardeş sanki. Ya da ne bileyim, bir bahçe gibi geliyor bana aklının içi. Aşina. Aslında çok farklıyız. Mesela o böyle şeyler yazmaz. Ama benim yazmamı seviyor ne hikmetse. Müstehzi bir adam ve istihzası yersiz değil. Benim gibi ciddiye almıyor her şeyi. Alınca da çok güzel alıyor.

Türkan Şoray’dan bahseden Sadri Alışık tonlamasıyla “Türkçeyi doğru kullanıyor be abi!” diye anlatıyorum onu. Kelimelere takılıyor, benim gibi. İkimizin de işi bunu gerektiriyor ama gerektirmese de takılırdık, biliyorum.

Telaşsız ve korkusuzum. Korkmamam gerektiği için değil, korku fayda sağlamadığı için. Mutluyum be abi.


* Ne vakit bana bir şeyler olsa bu şarkı ve bu resim çıkar ortaya. Kendi küçük ritüellerim işte. Güzel şeyler hep bunlar.

8 yorum:

  1. Geldin mi lafıma?..:)))
    Yavrucum, evladım, akıllı kızım, güzel kızım, içi hâlâ insanlıkla dolu meraka gark olmuş gözlerle, şildir şildir dünyayı seyreden kızım.. Bak şu resmimdeki saçlar dedemin köyünün eski ve fakat bugün yıkık rüzgar değirmeninde öğütülen buğdayının unu ile ağırmadı. Hayır , isterdim o unla ağırmasını. Hiç olmazsa yıkardım, çıkardı. Durduk yerde, bir yazı ile de etmedik o kelâmı. Var demek ki bir bildiğimiz, gördüğümüz.:)))
    Ukalalık Tanrım, ne güzel bir duygu.:))
    Ve evet, S. Hanım, sen şu anda bu yazdklarımı okumuyorsun ama okuyor olsaydın eminim -Hey Allahım hiç vazgeçmeyeceksin şu huyundan diyecektin. Kimin umurunda?:)) ( Bu son kısmı kendimeydi çok sorup sorgulamayın lütfen)

    YanıtlaSil
  2. Evet, siz demiştiniz :) ama siz zaten bu kelamı ederken ben niyeti bozmuş idim. Biliyor musunuz sizi çok andık, "Avram Bey 'ben demiştim' diyecek" dedik. Fakat ne güzel demişsiniz, ne güzel de oldu :) Böyle lafa gelinmez mi :)

    YanıtlaSil
  3. Ve fakat ben demiştim deme hâlinin olacağını ben taa önceden biliyordum ki. Yorumların kesilmesi yetti de artı bile benim için tescillemeye.:))
    Ahhaa dediğim an, çok önceydi haberin ola.:)) Güzel güzel.. Valla güzel oldu. TAdını çıkarın kanırtmayın lan birbirinizi.:))
    Not: Ne beyi ne beyi.. Sevmem ben öyle ünvanları. Avram yeter çok bile.:))

    YanıtlaSil
  4. sevgili ayşec.,
    ne güzel anlatmışsın yine...
    yazdıklarıyla tnımaz mı hiç insan birbirini? haklısın, bence de.
    mutlu olmanı dilerim.
    şarkı da çok keyifli;)

    YanıtlaSil
  5. de'leri mi'leri ve gerektiğinde ki'leri ayırıyorsa ne mutlu! allah tamamına erdirsin! şaka yapıyorum :-) yoksa ne haddime...

    YanıtlaSil
  6. allah'ı, tamamını ve de haddi hududu karıştırmaya hiç gerek yok bence, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  7. yha Niyhé 0yhLé dhiyh0rshuN yha ßéN dhé turqhchéyhi Né quzéL qhuLLaNiyh0ruM xD <33

    YanıtlaSil
  8. arkadaşım die demiyorum ama bence word spell checkle de çok iyi anlaşabilirsin... F7 kadar yakın... xD

    YanıtlaSil